Forlans Atlético körde över Gijon

5 av 8 rätt ikväll.. Helt okej ändå! Inter och Diego Milito svek mig för andra gången i rad och det blev två mål, inte tre i Syrianska matchen men resten satt. Peter Ijeh gjorde 1-0 till Syrianska efter 1 minut spelad, Trollhättan drog på sig ett rött kort i 43e men resultatet höll ändå i sig fram tills 84e minuten då Ijeh hittade rätt igen, 2-0! Brage vann med 2-1 mot Väsby och Atlético Madrid körde över Sporting Gijon med 4-0 varav 2 mål gjordes av Diego Forlan. Imorgon ser det väldigt klent ut med intressanta spel men jag återkommer om jag hittar något.

All in på Syrianska

Jag hade egentligen tänkt skriva om Hammarbys vinstchans ikväll men då Linus Hallenius inte kommer spela på grund av förhandlingarna om övergång till Genoa (verkar som Bajen tappar honom ännu tidigare än vad jag trodde) och HTFF-talangen Christer Gustafsson ersätter honom avstår bloggen från spel i den matchen. Men några lir inför kvällen ska det ändå bli!

Trollhättan-Syrianska: 2a & över 2,5 mål & 2a med handicap 1-0
Bottenlaget Trollhättan saknar viktiga mittfältsduon Per Eriksson och Tom Pettersson samt ordinarie målvakten Tobias Wennergren. In kommer andramålvakt Rikard Johansson som inte spelat en enda minut den här säsongen. Syrianska är i hög grad inblandat i toppstriden i Superettan och i deras ögon finns inget annat än 3 poäng ikväll. Med en Peter Ijeh i toppform kör Syrianska över ett skadedrabbat Trollhättan. 2an liras till 1,85 hos Bwin. Tror som sagt på stor vinst ikväll och testar därför över 2,5 mål (minst 3) i matchen till 1,75 och att Syrianska vinner med minst två mål till 3,40 även det hos Bwin.

Brage-Väsby: 1
Brage är starka på hemmaplan och mot ett riktigt bortasvagt Väsby blir det vinst ikväll. Väsby har förlorat 8, kryssat i 2 och endast vunnit 1 match på bortaplan den här säsongen! När man dessutom har tappat AIK spelaren Kevin Walker till Assyriska minskar Väsbys poängchans ännu mer och 1an liras till 1,70 hos Bwin.

Bologna-Inter: 2a & Diego Milito gör mål
Inter har vunnit senaste 6 matcherna mot Bologna och jag tror inte på ett trendbrott ikväll. I senaste mötet mellan lagen gjorde Diego Milito 1-0 i en match som slutade 3-1 och det är rätt stor chans att han hittar "the back of the net" även ikväll. 2an liras till 1,60 hos Betsson och att Diego Milito gör mål ger 2,25 gånger insatsen hos Unibet.

Atlético Madrid-Sporting Gijon: 1a & Diego Forlan gör mål
Atlético Madrid vann något oväntat Europeiska Supercup mötet mot Inter senast och verkar vara i bra form. Atlético har dessutom en riktigt bra trend mot just Sporting, av senaste 9 mötena har Atlético vunnit 8 och endast förlorat 1 match. 1an liras till 1,53 hos Betsson. Diego Forlan spelade riktigt bra i VM och fortsätter vara en viktig kugge i Atlético Madrids lagmaskin, därför testar jag att han gör mål ikväll till 1,92 hos Unibet.

Bra tips ikväll

Hoppas någon la på det som jag skrev om här idag, 4 av 5 spel satt. Juventus e det svarta fåret på grund av deras 1-0 förlust borta mot Bari. Assyriska vann med 5-2, Barcelona vann med 3-0, Malmö vann och utan att släppa in något mål, 1-0. Värt att notera med Elfsborg; Denni Avdic drog på sig ett till gult kort och är därmed avstängd nästa match vilket kommer bli ett tungt avbräck för laget.

Dubbla upp med Juventus!

Bari-Juventus: 2
Juve har värvat bra över sommaren, senast köpte man Fabio Quagliarella från Napoli. Bari är inte i speciellt bra form, senaste 8 matcherna har det blivit 4 förluster, 2 kryss och 2 vinster medan Juventus senaste har resulterat i 6 vinster, 1 kryss och 1 förlust. Juventus vill såklart få en bättre säsong i år än förra året då man totalfloppade och därför går man för vinst redan från start! 2an testas till 2,20 gånger insatsen hos Unibet.

MFF tar över serieledningen och Assyriska plattar till Degerfors

Ja gårdagen gick sådär, Arsenal vann sin match så det var bra, Chelsea vann "bara" med 2-0 så det gav pengarna tillbaka, däremot förlorade Spurs och Drogba nätade bara en gång. Några intressanta spel för kvällen:

Malmö FF-Elfsborg: 1 & Hemmalaget vinner utan att släppa in ett mål
Malmö är i grym form och har vunnit 9 av 10 hemmamatcher den här säsongen, en har slutat oavgjord. Jimmy Durmaz och Guillermo Mollins saknas i MFF men i gengäld får man tillbaka Jeffrey Aubynn. I Elfsborg ser det värre ut, Ishizaki saknas fortfarande och det är frågetecken kring om Jesper Christiansen, Elfsborgs stjärnmålvakt, kan medverka ikväll. Elfsborg åkte nyligen ut ur Europa Leauge kvalet och när dom inte chans till guldet är motivationen kanske inte på topp heller. 1an liras till 1,90 hos Unibet. MFF har inte släppt in ett enda mål på dom 5 senaste matcherna och kan man sätta stopp på Denni Avdic så har man en bra chans att hålla nollan även ikväll. Hemmalaget vinner utan att släppa in ett mål liras till 3,25 hos Betsson.

Assyriska-Degerfors: 1
Assyriska har (som ungefär hälften av alla lag i Superettan) chans till kvalplatsen och man kommer kriga tills in i det sista för att inte låta den gå till det andra södertäljelaget, Syrianska. Degerfors inledde säsongen bra men har sen dom sålde Johan Bertilsson tappat styrka och är definitivt på nergång. 1an spelas till 1,60 hos Betsson.

Racing Santander-Barcelona: 2a med hcp 1-0
Klasskillnad i den här matchen och Barca kommer att satsa på att få en positiv start på säsongen. Zlatan borta och David Villa in, personligen tycker jag att det bara är positivt för laget. Barcelona vinner med minst två mål här och det liras till 1,60 hos Unibet.

PL

Det är lördag och det betyder samma sak runt om i världen. Fotboll, fotboll och mera fotboll. Nu när alla ligor dragit igång finns det stort spelutbud varje helg och vi ska försöka guida er till några av dom bästa spelen!

Tottenham-Wigan: 1a med hcp 0-1
Spurs är i bra form och på White Hart Lane visade dom senast mot Young Boys att dom har stor potential. Jag tänker iallafall inte underskatta dom som jag gjorde då och med tanke på hur usla Wigan just nu är (0-10 i målskillnad på två matcher) så känns det som Tottenham kan vinna stort i eftermiddag. 1a med hcp 0-1 (Tottenham vinner med minst två mål) liras till 1,70 hos Betsson.

Chelsea-Stoke: 1a med asian handicap 0-2 & Drogba gör minst två mål
Chelsea har vunnit båda dom två första matcherna med 6-0 och även om Stoke är lite bättre än West B och Wigan så är Chelsea flera nummer för stort för dom, speciellt på bortaplan. 1a med asian hcp 0-2 (Chelsea måste vinna med minst 3 mål, insatsen tillbaka om dom vinner med 2 mål) liras till finfina oddset 2,00 gånger pengarna hos Betsson. Didier Drogba verkar ha kvar målformen från förra säsongen och eftersom oddset på att han gör ett mål (1,53) är alldeles för lågt så testar jag att Drogba gör minst två mål till 4,00 gånger insatsen hos Unibet. För er som tror på ett hattrick ger det 15,00 gånger pengarna, även det hos Unibet.

The Gunners

Blackburn-Arsenal: 2
Nykomlingen Blackpool förlorade ordentligt mot Arsenal i senaste matchen, 6-0!. Nu är det Blackburns tur och även om det nog inte blir lika stora siffror så tar The Gunners hem det här. Nyförvärvet Chamakh gör något mål och Theo Walcott som gjorde hattrick senast kanske också får nätkänning! Hursomhelst så liras 2an till 1,80 hos Unibet.

Nja hälften rätt duger inte

Men det är vad det blev idag, 3 rätt på de svenska matcherna och 3 fel på Inter-Atletico Madrid. Nya tag imorn då det är härligt utbud med spel!

Europeiska Supercupen

Champions League vinnaren mot Europa League vinnaren, låter som en bra match på förhand, något oviss men jag tycker att det finns några intressanta spel värda att testa:

Inter-Atletico Madrid: 1
Inter har försvagats något men inte så märkbart sen Mourinho lämnade, har fortfarande kvar många viktiga spelare. Atletico har värvat bra under sommaren och stärkt defensiven med Luis Felipe och Diego Godin men jag tror på Sneijder och Co ikväll. 1an liras till 1,80 hos Unibet.

Båda lagen gör mål:
Det finns gott om målskyttar i båda lagen och Sneijder och Forlan kan mycket väl få nätkänning ikväll. Båda lagen gör mål ger 1,83 gånger insatsen hos Unibet.

Sneijder gör mål från utanför straffområdet:
Sneijder är ruskigt bra på frisparkar och överhuvudtaget på att skjuta, vilket han ofta gör utanför straffområdet. Att han gör mål ikväll från utanför straffområdet testas till oddset 7,00 även det hos Unibet.

Bra utbud ikväll!

Börjar med två svenska matcher, ena i allsvenskan andra i superettan:
GAIS-Djurgården: X2 & under 2,5 mål
Kryss har blivit slutresultatet i 3 av dom 4 senaste matcherna mellan dessa lag. Djurgården är dock lite på gång och kan mycket väl sno åt sig segern ikväll.. 1-1 alternativt 0-1? X2an liras till 1,59 hos Betsson. Jag tror också på målsnålt ikväll och testar under 2,5 mål till 1,61 även det hos Betsson.

IFK Norrköping-Ljungskile: 1
Norrköping är på väg mot allsvenskan och tar sig ett steg närmare ikväll. Ljungskile har spelat ganska bra i år men det har framförallt varit på hemmaplan, på resande fot har man inte gjort lika bra ifrån sig. 1an liras till 1,70 hos Betsson.

Juste!

Hade även lagt på 5-1 till psv, och de blev 5-0. Tur hade ja där med, man kan ju fan inte vinna asså, finns ju ingen vitts med det! Hade petter lirat hade han vunnit på båda dessa spel, för han har tur vilket inte jag har.

Kul med tur...

De börjar bli lite smått tröttsamt de här nu.... Även denna gång så åker jag på att de blir mål i 90:e matchminuten. Eftersom liverpool vände och vann så satt den, problemet var bara att sporting tröck in ett mål när matchen mot Bröndby i princip var slut.

Kul med tur som sagt!

Ny statistik

Ajax och FCK var båda bra spel som gick in, Helsingborg borde ha vunnit med minst 2 mål med tanke på att dom hade 17 skott varav 9 på mål men Gerndts 1-0 i tionde minuten blev det enda målet. Dagens chanslir på X2an gick inte heller in vilket ger den här statistiken sen jag började skriva här:

Petters lagda spel: 13
Vunna: 9
Förlorade 4

Champions League kval!

Idag har jag hittat tre riktigt intressanta spel i CL-kvalet:
Ajax-Dynamo Kiev: 1
Ajax är starka hemma och Suarez och Co gör vad som krävs för att ta Ajax vidare. Bortamötet i Ukraina slutade 1-1 vilket gör att 0-0 egentligen räcker för att Ajax ska gå vidare, men här kommer man gå för seger från start! 1an liras till 1,80 hos Unibet.

FC Köpenhamn-Rosenborg: 1
FCK förlorade bortamötet mot Rosenborg med 2-1 men på grund av bortamålsregeln är det trots allt fördel FCK inför returen. Däremot måste ju FC Köpenhamn fortfarande vinna men 1-0 räcker, därför eventuellt läge för underspelet (under 2,5 mål till 2,08 hos Unibet) men jag avstår. Dock tycker jag att 1an till 1,75 är klart spelvärd och den liras ikväll hos Unibet.

Tottenham-Young Boys: X2
Spurs ska definitivt gälla som favoriter i hemmamötet på White Hart Lane men Schweiziska ligatvåan Young Boys har visat flera gånger att dom inte ska underskattas. Först genom att slå ut Fenerbahce med 2-2 på hemmaplan för att sen vinna med 1-0 på bortaplan och senast genom att vinna med 3-2 hemma mot Tottenham. 1,25 ligger oddsen för ettan hos dom flesta spelbolagen men jag väljer att ta rygg på YB ikväll och lirar X2an till överoddset 3,85 gånger pengarna hos Betsson.

Helsingborg-Trelleborg

Slänger in ett litet snabbt tips innan det drar igång:
Helsingborg-Trelleborg: 1a med handicap 0-1
Helsingborg hade innan 3-3 mot Djurgården plockat 27 poäng av 27 möjliga på hemmaplan och kommer vinna ikväll också. Rasmus Jönsson och Alexander Gerndt ser till så att HIF vinner med minst 2 mål. Helsingborg-Trelleborg 1a med handicap 0-1 (Helsinborg måste vinna med minst två mål) liras till 2,10 hos Unibet.

Hare bra tja

Jaaaa synd säger ja. Alla lag suger. Landskrona gjorde mål i 87:e min. Annars hade krysset suttit..

bratja

Hm du kanske ska hålla dig till hockeyn?

Jag svarar på dissen med att lägga in en liten kommentar om att ingen av min medbloggares spel ikväll satt medan båda mina satt fint. 1-2 Leeds-Leicester och 2-1 Millwall-Middlesbrough.

Champions League kval och Carling cup

Till att börja med så vill jag gå in på matchen mellan Sevilla och Braga, ett braga som vann deras hemmamatch något oväntat med 1-0. Men ikväll kommer Sevilla att släppa loss, jag lirar handikapp 0:1 (Sevilla måste vinna med minst två) 1,70 blir oddset på de! Helt klart spelvärt.

Sen så mitt guldkorn i Carling cup då. Milton Keynes - Blackpool. Blackpool är enligt mig ett bra mycket bättre lag än vad milton är, och det som lockar mig här är oddset på Blackpool, som ligger på 2,20 på bwin just nu! Vilket jag tycker är ett bra spel!


Helt OK utbud enligt mig!

Jag slänger härmed in en diss till min medbloggare och säger att det faktiskt finns en del intressant på kartan ikväll, två superettan matcher och även champions league kval! Har även ett guldkorn i en Carling cup match som inte har nämnts!



Jag börjar med Superettan:

Det två matcherna som spelas är alltså, Landskrona - Ängelholm och Örgryte - Falkenberg.

För att börja med skåne derbyt Lanskrona mot Ängelholm så är det en högst oviss match som jag tror kommer bli tajt och jämn. Därför känner åtminstonde jag att ett lika resultat i den matchen känns relativt troligt. Och om man tittar åt statistik så är det ett tydligt mönster, uddamåls segrar eller lika resultat mellan dessa lag.
Jag lirar x:et till 3,50 hos bwin!

Örgryte - Falkenberg. Örgryte Tar hem det här! Liras till 1,67 även de hos bwin!

Carling cup

Ja de är inte direkt ett spelutbud att hurra för ikväll men jag har hittat två intressanta spel:
Millwall-Middlesbrough: 1
Millwall brukar vara riktigt starka hemma på The Den där man har 9 vinster och 1 kryss på de senaste 10 matcherna. 1an liras till 2,10 hos Unibet.

Leeds-Leicester: Över 2,5 mål
Det brukar bli målrikt när dessa två lag möts och jag tror på att trenden håller i sig ikväll. Av deras senaste tolv möten har 8 innehållit minst 3 mål. Över 2,5 mål liras till 2,0 gånger insatsen hos Betsson.

Bra kväll!

Härligt med alla rätt, Linus Hallenius fixade till och med 2 mål!
Malmö levererade och Mehmeti fortsätter att vara viktig för laget. Örebro smäckte in 1-0 i 94e minuten på en frispark som Nordin Gerzic la och Shamrock Rovers tog en komfortabel seger över UC Dublin, 4-1.
Återkommer imorgon med nya spel!

Hallenius nätar och MFF håller trenden

Ja igår gick det ju sådär :P Elfsborg kryssade och om jag ska vara ärlig så ska dom nog vara väldigt glada över att lyckas få med sig poäng från den matchen. Manchester united ledde med 2-1 i 85e minuten när dom får en straff, Nani lägger upp bollen på straffpunkten (konstigt val av skytt btw) och...Missar! Några minuter senare kvitterar fulham och matchen slutar oavgjord.
Men Newcastle! Där har vi gårdagens bästa tips till 2,65! Men inte fan trodde jag att dom skulle vinna med 6-0 haha :) (För övrigt fjärde PL matchen på 2 omgångar som slutar 6-0).

Idag blir det svenska matcher och en ganska säker irländsk! Jag har hittat några intressanta spel för kvällen:
Halmstad-Malmö FF: 2
Malmö jagar serieledaren Helsingborg och varje match är viktig om man ska vinna SM-guld. HBK ligger på kvalplats och har bara fått 1 poäng på de 3 senaste matcherna, det var mot Åtvidaberg senast. Matchen innan det förlorade man på hemmaplan mot Elfsborg (1-3) trots en man mer i hela andra halvlek. Malmö har en del sjukdomar och avstängningar i truppen men här ska grundpotential och spelarskicklighet avgöra, 2an spelas till 2,05 hos Unibet.

Örebro-AIK: 1
Örebro får tillbaks Nordin Gerzic från avstänging och man har sett ruskigt starka ut på hemmaplan den här säsongen. Innan förlusten mot Malmö för två omgångar sen hade ÖSK 5 hemmasegrar i rad och en målskillnad på 11-0! AIK har troligtvis en hel del annat att tänka på, framför allt returen mot Levski i Europa League. 1an liras till 1,75 hos Unibet.

Öster-Hammarby: Linus Hallenius gör mål
Hallenius förtjänar något bättre än superettan och Bajen har antagligen inte kvar honom nästa säsong men än så länge fortsätter han att ösa in mål för de grönvita. Att Hallenius nätar ikväll känns rätt troligt och testas till fina oddset 2,85 hos Unibet, skulle han lyckas göra minst två mål ger det 8 gånger pengarna hos samma bolag.

Shamrock Rovers-UC Dublin: 1
Shamrock leder irländska ligan och tappar sällan poäng på hemmaplan. På de senaste 10 hemmamatcherna har Shamrock Rovers vunnit 6, kryssat 3 och endast förlorat 1. UC Dublin är däremot inne i en dålig trend och har på dom 10 senaste matcherna vunnit 2, kryssat 1 och förlorat 7. Klasskillnad här och 1an liras till 1,35 hos Unibet.

Nya tag! Delad blogg

Tja! Jag (Petter) kommer skriva en del här också och nu ska vi få tillbaka lite liv i den här bloggen ;)
Börjar med dagens utbud, en allsvensk match och såklart Premier League.

Häcken-Elfsborg: 2
Elfsborg är i bra form och även utan Ishizaki ska dom kunna vinna mot Häcken, 2an liras till finfina 2,50 gånger pengarna. (Betsson)

Fulham-Manchester United: 2a med Asian handicap 1-0
Manchester United saknar Rio Ferdinand och troligen även Rooney som är magsjuk, men med anfallare som Berbatov och nyförvärvet Javier Hernandez ska det här bli en ganska lätt seger för Utd. Fulham ser svagare ut sen Roy Hodgson lämnat. 1-3? Tvåan med Asian handicap 1-0 (Insatsen tillbaka om Utd vinner med bara ett mål) liras till 2,15 gånger pengarna. (Betsson)

Newcastle-Aston villa: 1
Newcastle fick som väntat åka hem poänglöst efter matchen mot Manchester Utd men jag tror dom har en ganska bra chans här. Hemmaplansfördel och taggade på att visa att dom hör hemma i högsta ligan kommer dom göra allt dom kan för att vinna, i Aston villa råder det förvirring efter tränaren Martin O'Neils plötsliga avhopp för någon vecka sen och dom har precis tappat viktiga James Milner till City. Hursomhelst, 1an liras till 2,65. (Betsson)

RSS 2.0